2019-11-05 1112 浏览
一直都好钟意食片皮鸭,最近有朋友同我讲大角咀呢一间好出名,要预先订枱,先至有得食架。咁我就两星期前订咗枱,今日终于都有得食啦。由于系两个人嘅关系,叫咗一个小小嘅鸭,一份鸡丝粉皮,同一杯豆浆就已经好够。我最钟意嘅系啱啱新鲜热辣整出嚟嘅粉皮,𠮶种面粉嘅香同埋水蒸气嘅味道包住有油淋淋嘅鸭肉,加埋清新嘅青瓜同埋有少少辣劲嘅洋葱,再点埋啲酱汁,简直味道上嘅层次, 我谂唔到有边一种食物可以有咁丰富嘅味道,口感,俾人满足嘅感觉。你问我呢一度嘅片皮鸭系咪好特别,我又食唔出好特别, 但我都会话好好食,因为我好钟意食片皮鸭。至于,𠮶个鸡丝粉皮其实都系同喺街边食嘅差唔多,冇乜大分别。成餐来讲,其实价钱系重点,比起茶楼食,我觉得呢度有一种豪放,不拘小节的感觉,个份量都好大方。唯一一样要讲下嘅就系,啲枱嘅间隔好密,同埋个环境好嘈,如果要同朋友去倾计嘅话,要讲到好大声先至听到。

咁我就两星期前订咗枱,今日终于都有得食啦。

至于,𠮶个鸡丝粉皮其实都系同喺街边食嘅差唔多,冇乜大分别。