2021-10-31 317 浏览
朋友仔揾我去据扒,  佢知道我唔食牛, 都揾间有猪既铺头食饭。呢间系半自助式既日式餐厅, 点菜要自己去自动点菜机去点, 款式唔多, 就得十左右, 主要系食牛既, 牛魔王既人就最啱去。点完菜就可以自己去攞任食沙津、 白菜及汤, 仲有自己可以调既酱汁。监于因为汤系牛汤, 所以我就无攞, 朋友仔就好钟意饮, 仲饮咗几碗, 话好香浓。而白饭当然系珍珠米, 我就食咗2碗, 软硬适中, 仲另加紫菜芝麻, 好夹好香。而沙津我就加麻酱同醋, 甜酸度刚好, 当然都要好睇自己落既份量。上主菜时, 因为石烧所以不停仲咋咋声, 而为了防止弹到客人, 所以石烧上放咗一张油纸。可能石板太热, 所以我食比较底豚肉就觉得有D硬。而我朋友食牛肩排, 而石板够烧, 佢就可以慢慢切开一旧旧烧, 而牛肉质好淋, 又唔会好似和牛咁多油。而饮品只有罐装汽水选择。简单得黎又几特别既选择。
黑豚肉片
牛肩排