2019-06-14 243 浏览
餐厅位于工厂区,平日一至五嘅午饭时间都好多人排队,见星期六少啲人就去试一试。打开餐牌,见到好几款套餐组合,可以任选一款指定主食配搭一款小食及或餐饮。食物款式都几多,汤粉、蒙粉、饭同越式法包都有,我地两人各自叫左招牌套餐($65)。熟牛肉河汤底有别于一般以咸味为主的汤河粉,味道甜甜地,感觉清新无咁重口味。不过牛腩肉质相对硬身同多筋,有点失色。香茅猪颈肉捞蒙猪颈肉肥瘦适中,烧得几香口而且食落弹牙有肉汁,味道唔错。蒙粉份量都几多,好抵食。跟餐小食加3蚊叫左蒸粉卷,即蒸粉卷热辣辣上枱,皮薄馅多而且好滑,入面系惹味肉碎,味道几好。香茅鸡翼跟餐唔使额外加钱,煎炸得比较油腻,香茅味唔喺好突出,不过不失。餐饮叫左一杯越南咖啡同龙眼冰,咖啡虽然细细杯但好浓咖啡香,味道偏甜,几岩女仔口味。龙眼冰相对清淡啲,不过胜在真材实料,落左好多龙眼肉去冲。

熟牛肉河

香茅猪颈肉捞蒙