2022-05-21
初时康瑞其实系中医馆,舖头位置比较偏僻喺内街入面,只系系旁晚时段开卖糖水,而且只有数款供选择,尽管如此,仍然有好多街坊支持!因为空间有限,只放到大约3-4张格仔,想堂食唔系易事,所以我成日会买外卖依家换咗大铺专门做糖水,水准都保持得好好,但唔知点解总系觉得好似以前好食啲,或者系𠮶份小店人情味😆特式仙草配 $27仙草好嫩,滑脱脱,带有微甜芋圆有地瓜圆同芋头圆,口感好烟韧弹牙,仲食到蕃薯味,而且唔会过份胶感其他配料仲有红豆、薏仁、西米、小丸子、珍珠,整体感觉好丰富,全部食材好夹,呢款真系百食不厌👍🏻养生紫米配 $27紫米煮得软软糯糯,再配上芋圆呢度嘅招牌系芋圆,但其他中式糖水都有返咁上下水准,其中紫米露都好出色,好香好滑👍🏻香滑腐竹莲子配 $27腐竹比较碎,正常腐竹糖水再加上芋圆糖不甩 $21平时好少叫糖不甩,因为惊好甜呢到嘅对我黎讲啱啱好,花生芝麻粉比得好多铺成满满一层,粉团口感亦好好,烟韧得黎唔痴牙如果你系少甜爱好者,康瑞系一个不错之选❤️如果你系第一次食,仙草配系不二之选❤️康瑞甜品 (深水埗)深水埗荔枝角道323号地舖
特式仙草配 $27
仙草好嫩,滑脱脱,带有微甜
其他配料仲有红豆、薏仁、西米、小丸子、珍珠,
整体感觉好丰富,全部食材好夹,呢款真系百食不厌👍🏻
养生紫米配 $27
紫米煮得软软糯糯,再配上芋圆
香滑腐竹莲子配 $27
腐竹比较碎,正常腐竹糖水再加上芋圆
糖不甩 $21
平时好少叫糖不甩,因为惊好甜
如果你系少甜爱好者,康瑞系一个不错之选❤️
如果你系第一次食,仙草配系不二之选❤️
康瑞甜品 (深水埗)
深水埗荔枝角道323号地舖