2019-09-19
放假啱啱起身,起咗身都唔知食啲咩好,落去楼下间间食肆都好多人排队,🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️见到有间车仔面新开嘅,就入咗去试吓啦!门面睇落装修得好靓,好有老香港嘅风格♥️♥️,入到去更加唔使讲,内里环境布置好有心机!!!!好多霓虹灯嘅装饰,连墙纸都系香港人日常嘅生活,要赞一赞店舖嘅装修!佢系有张点嘢食嘅纸,写低要食嘅嘢之后先去俾钱埋单,然后就喺座位度等食就可以啦!今次同男朋友各人叫咗一碗三𩠌车仔面,连埋嘢饮热饮唔使加钱,冻饮加$3,价钱的确好抵🤑🤑另外叫咗一碗碗仔翅,真系够晒饱😎😎😎男朋友叫咗加底,认真好足料😮😮加底嘅面用第二个碗装住!同正常份量嘅面直头一样👏🏻👏🏻可见一啲都唔孤寒!佢叫咗猪大肠,贡丸同埋鱼肉春卷,佢个秘制汁酸酸地好开胃😋😋而我就叫咗一碗麻吉烧,五香猪颈肉同埋金菇嘅手打面,另外加咗沙嗲汁!猪颈肉食落好香口,沙嗲汁唔辣, 但就好嘢未同猪颈肉好夹捞埋面食更加系一流!最后个碗仔翅份量10分足够亦都好足料,系抵食嘅👏🏻♥️
门面睇落装修得好靓,好有老香港嘅风格♥️♥️,入到去更加唔使讲,内里环境布置好有心机!!!! 好多霓虹灯嘅装饰,连墙纸都系香港人日常嘅生活, 要赞一赞店舖嘅装修!
最后个碗仔翅份量10分足够亦都好足料,系抵食嘅👏🏻♥️