2019-08-22 145 浏览
今日去屯门雅都商场附近睇戏,睇之前去商场入面,近排新装修好既Go Go Mall行个圈揾野食。行完一圈,入面大约有廿间不同款式既食店,但本人好钟意食拉面😋所以决定食入面唯一一间拉面店---丰乐拉面🍜睇一睇个menu,有好多汤底拣,我地就拣左海老酱油同埋辛辣豚骨。丰乐系用幼面嘅,我地用左替玉无料卷(贴住左系系铺面,要自己拎)~免费加面底🤤要系点餐个阵交比职员,唔可以食完面先话要加底嫁🙉海老酱油拉面($68)个汤底好有虾味,浓度适中,唔怕喊🤗碗面好多樱花虾,真系名副其实既海老酱油拉面🦐系出面既拉面铺,海老汤拉面大多要$80以上,乐丰真系抵食👍辛辣豚骨拉面($75)见佢系店长推介,所以期望都会高d。但系食落就平平无奇,佢既辣似系中国炸酱面既味道,完全唔觉系日本风味。所以就麻麻地😂另外,我地加左一只味玉($10)🥚 无流心😿

另外,我地加左一只味玉($10)🥚 无流心😿

海老酱油拉面