2022-03-02 281 浏览
今次喺荃湾西尝试平价拉面,叫咗赤武士地狱拉面,值$62,$20有小食,我就叫了炸鸡同冻饮。食过好多地方拉面,当然价钱方面比好多间平,但性价比如何呢?卖相方面有板有眼,配料跟一般一样,半只温泉蛋、叉烧、木苔丝、葱花,但冇紫菜。基本上每样配料都算可口,不过不失,叉烧虽然冇烧过,但唔算好韧。当然加小食先等于一般出面嘅价钱,所以好似要求冇咁高。炸鸡刚出炉算多汁、脆身,整法比较港式。最大分别喺汤底,汤底的确如其他食评一样,有种偏咸感觉,咸味盖过其他味,饮落去冇特别,甚至钟意饮拉面汤嘅人不讨好,如果想试平价拉面嘅人要考量吓依点。幸好拉面面质有一般水准,面量适中,所以整体感觉冇咁大落差。有则改之,无则加勉。希望贵店谦逊地聆听意见。

有则改之,无则加勉。希望贵店谦逊地聆听意见。