2023-05-03 50 浏览
🧑🏻‍🍳今日嘅下午茶,嚟到呢间cafe,主打平价高质路线,因为,每个餐都唔过$100,价钱亲民,而文青简约风嘅装修,加上店舖灯光同日光嘅点缀,好适合过嚟打卡影相,或者喺繁华闹市嘅街道停下来,饮杯咖啡休息放松下,都系一个唔错嘅选择—————————————————————🍴 芒果 | 芝士蛋糕 | 伴牛角窝夫 | 配乳酪雪糕 ($58) 十分丰富嘅tea set价钱非常亲民,份量都唔少,特别要表扬牛角窝夫,外皮酥脆,香浓嘅牛油同奶香味,加上软嫩有层次感嘅面包,体现到被压缩后嘅牛角包,比起普通牛角包更加有层次感,忍唔住一啖接一啖咁食,另外乳酪雪糕嘅酸味令到整个甜品唔会感觉好腻,酸酸甜甜好开胃🥐😋 美味指数: 9.5/10—————————————————————🍴 杂草莓 | 泡芙 | 窝夫 | 配乳酪雪糕同样都有酸酸甜甜嘅乳酪雪糕,而泡芙入面嘅馅系香草味,口感似食紧好creamy嘅雪糕 ,另外窝夫比较普通,质地比较淋,牛角窝夫好食好多!🧇😋 美味指数: 6.5/10—————————————————————🍴 香蒜蚬肉意粉餐牌定时定候都会转新野,所以每次去都有机会有新鲜感!今次试咗新岀嘅
😋 美味指数: 9.5/10

🍴 杂草莓 | 泡芙 | 窝夫 | 配乳酪雪糕
😋 美味指数: 6.5/10

🍴 香蒜蚬肉意粉
餐牌定时定候都会转新野,所以每次去都有机会有新鲜感!今次试咗新岀嘅香蒜蚬肉意粉,蒜香味浓,再带有少少香辣味,辣味令整个意粉味道升华,好惹味,食唔到辣嘅人都食到,而蚬肉嘅份量好多,性价比高🍝
😋 美味指数: 9/10

—————————————————————
🍴 玫瑰咖啡 ($32)
玫瑰咖啡系融合咖啡同花香嘅饮品,外观非常漂亮,奶泡上面加啲玫瑰花瓣,好适合打卡,而口感顺滑,花香味令咖啡嘅苦味减淡,平时唔饮咖啡嘅人都啱饮☕️
😋 美味指数: 8/10

—————————————————————
🍴 斑斓龙眼冰 ($36)
系一款好清新嘅饮品,感觉似泰式/越式餐厅嘅饮品,亦都消暑解渴,饮品中还加入了一些龙眼果肉,让整个饮品更加有口感,饮品带有一种淡淡嘅清甜味,平时行街经过都可以入去嗌返杯🍹
😋 美味指数: 7/10
2023-05-01