2020-01-13 129 浏览
快餐店就食得多,主打东北菜嘅快餐店真系第一次见,仲要有快餐店嘅价钱...😱😱陕西凉皮 ($35)望落去好辣,但实际辣度唔算好高,对于我呢个永远都只会食小辣嘅人都ok~ 辣油量颇多,足以浸哂每一条凉皮,椒味都几浓,凉皮口感都算清爽~秘制猪软骨汤面 ($48)佢有唔同嘅汤底和面条拣,我地试左刀削面配猪骨汤~ 猪软骨几惹味,肉质厚而柔软,唔错👍🏻刀削面口感偏软淋,猪骨汤底味道偏清淡,系一个几健康嘅选择~羊肉春卷新鲜炸起好好味😋 外脆内软,肉味浓香惹味但又唔会有膻味,系我最中意嘅小食😝大漠孜然鸡翼 ($28)外皮炸得几脆,孜然味浓惹味,鸡翼肉质都ok~韭菜饺都几重韭菜味,馅料份量都几充足,一啖食哂都几正~ 如果有得配埋酱油/醋食味道就更好啦~整体来讲我觉得小食比较好食和吸引,同埋佢真系超级平,虽然冇正式东北菜餐厅咁多款式,但用来过下口瘾都ok🤣🤣

陕西凉皮

陕西凉皮 ($35)

秘制猪软骨汤面

秘制猪软骨汤面 ($48)

羊肉春卷

羊肉春卷

孜然鸡翼

大漠孜然鸡翼 ($28)
外皮炸得几脆,孜然味浓惹味,鸡翼肉质都ok~

韭菜饺
韭菜饺