2014-12-28
朋友话韩国餐厅必去hungry korean, 而且系openrice得奖餐厅,对韩国食物情有独钟既我当然要试下。餐厅门口大排长龙,等左二十分钟终于有位入得。去柜台叫野食后好快就会有侍应送上,尚算唔错。韩式炒粉丝个人几钟意食韩式粉丝,觉得都唔错,几香口。不过略嫌太咸,而且蒜蓉味太重,食完口有余韵系事实。甜辣鸡翼推介!!鸡翼煮得好滑好林,而且个甜辣酱好食,唔太辣又够香,非常韩式。同朋友一人两只都唔够,决定加码整多碟!正!韩式寿司分别叫左芝士同鱿鱼,好正好足料,食落去每件每啖都有泡菜萝卜既味道,芝士口感特别丰富。石头锅牛肉饭牛肉几好食,但石头锅饭唔太特别,无咩惊喜,而且太少牛肉。早知叫多两碟小食试下味,下次再黎会试铁板烧配饭,应该会吸引。牛奶抹茶推介:) Hungry korean一向系走平价高档路线,野食虽然平但就出乎意料既好质素,绝对值得一试!
韩式炒粉丝 个人几钟意食韩式粉丝,觉得都唔错,几香口。不过略嫌太咸,而且蒜蓉味太重,食完口有余韵系事实。
甜辣鸡翼 推介!!鸡翼煮得好滑好林,而且个甜辣酱好食,唔太辣又够香,非常韩式。同朋友一人两只都唔够,决定加码整多碟!正!
韩式寿司 分别叫左芝士同鱿鱼,好正好足料,食落去每件每啖都有泡菜萝卜既味道,芝士口感特别丰富。
石头锅牛肉饭 牛肉几好食,但石头锅饭唔太特别,无咩惊喜,而且太少牛肉。早知叫多两碟小食试下味,下次再黎会试铁板烧配饭,应该会吸引。
牛奶抹茶 推介:)