2022-08-09 623 浏览
去开屯门,年青友人话小曼谷好食带我去食,九龙城过间小曼谷我就食过好有水准,屯门呢间只此一间同九龙城无关。晚上8点几到,门口都好多人,不过大部分系2人,而店内都系2人枱多,我哋3人,所以等耐啲啲,10分钟左右。店内都系泰国人(我估计)佢哋都系写泰文。生虾都系必点,除咗要微冻肉结实,个汁好紧要,呢个汁唔辣不过不失,一碟7只,不过有一只虾仲有肠😅。生菜包太多汁,味道正常唔太特别虾饼肉实香口,不防一试咖哩南瓜海鲜,海鲜料主要系鱼块,粉皮较厚、碎鱿鱼味道几鲜,南瓜味就食唔到,不过南瓜多纤维有益。另外,叫咗个泰式牛肉炒饭,唔好食无乜味😖,都唔见有其他人叫,不过见到好多人叫炒粉。仲有油酥饼一份有3件,不过不失。蒜蓉包有5块好味。有咖哩必要配埋饼/包食物份量细碟,啱晒少人嚟食,可食多几碟。 讲食泰菜,呢度系人少少食泰菜嘅平价之选,但住外区唔洗特意黎食,因为无乜特别。3人食,5碟主菜,3份饼包,3杯饮品,人均$155,真系平!

生虾

生菜包太多汁,味道正常唔太特别
生菜包

虾饼肉实香口,不防一试
虾饼

咖喱南瓜海鲜