2014-10-08
成日去荃湾,所以好常系哩到揾食,今晚试左哩间新开嘅餐厅.首先,个装修都不错,空间几阔落.有好多野拣,所以叫左个二人餐.
包餐汤,迷你tapas,pizza,饭/意粉,餐饮同甜品.成个餐$148唔洗加一,咁多野食到你饱呀,真系抵!餐汤要左一红一白.
红汤胡椒落得太多,白汤就淡左d.迷你tapas有沙律,肉酱粟米片同蒜蓉包.沙律黑醋俾得足, 肉酱粟米片好香口,而且有好多肉酱, 蒜蓉包送上时仲系热,蒜蓉好够味.三个小食都不错.
拣左西班牙风情薄饼,饼底系好薄好脆,芝士有劲多,但唔会好浓味,食完唔会好济.个pizza好大份嫁,不过佢系薄底,所以唔会食到顶住个胃.
最后系烟三文鱼菠菜芝士忌廉汁天使面.哩个煮得不错,除左三文鱼同菠菜外,仲有好多蘑菇.忌廉汁好多,所以食天使面就软左d,少左咬口,我估食意粉口感会好d.
甜品系一小件海绵蛋糕.哩到煮嘅西餐味道都几港式嘅,同埋个价钱几抵.
包餐汤,迷你tapas,pizza,饭/意粉,餐饮同 甜品.成个餐$148唔洗加一,咁多野食到你饱呀,真系抵!餐汤要左一红一白.
红汤胡椒落得太多,白汤就淡左d.