2021-12-14
同朋友去开佐敦呢头食晚饭,行一阵街街消化下,就开始谂下一场啦!紧系选择甜品啦,消下济🤣🤣毕竟摆落甜品又系另外一个胃,甜品唔会食唔落既😝之前路过见到装修又特别贴近生活天然既,标榜天天现场,即磨鲜榨,没添加!听讲饮得豆浆多,食得豆腐花多都有养颜美白功效!!!咁样又点样可以错过啊🤣🤣🤣咁紧系冲左去霸下位先啦。里面的装修木制为主,柔和咖灯光令我地觉得好似返到熟悉咖地方食野,一种温馨既感觉,所以我同朋友一人叫左一碗。✏️冰糖豆腐花送到埋黎就冰冰凉凉,如果唔加调味料就只有淡淡微甜豆腐味,咁就真系纯天然自家制造完全童叟无欺。当然对于重口味既我地紧系加d糖浆或者黄糖先够味啦🤣🤣🤣。✏️姜汁豆花如果对于胃有寒气既朋友仔,一定要试试呢款。用鸡公碗热辣辣送到埋黎,同之前冰糖豆花咩都无加既时候豆花味更加出味。加入一些姜汁食入口觉得又滑又暖胃,成个身都好似暖笠笠,加埋黄糖有d咬口真是完美既配搭😜。呢间店最令我欣赏既系人手磨,即磨鲜榨,另外仲有配料分量配搭全可以自己控制制造,又可以自己整下都好玩阵好味😆
✏️冰糖豆腐花
✏️姜汁豆花