2023-05-08
📍 心里有素 (油麻地)油麻地广华街38号地舖早排肠胃炎病左,戒左口,谂唔到食咩,醒起好耐冇食呢间素菜,一于食佢☺️去到发现店舖家具大翻新😍换晒枱枱凳凳,而且选色新颖,充满活力👍除咗家具之外,佢哋而家仲新添左一部雪糕机,都系自助形式😍😍大人小朋友都爱❤️另外仲有火锅放题选择,变化颇大🤩🤩不过唔记得咗影相当日我哋下午茶时段光顾,但系因为时间有限,我哋无试火锅放题,只系食返基本自助餐,人均 $70。如果加火锅放题都系另加$20,$100有找,非常化算🤤🤤🤤食物选择依旧多,包括热食、小菜、冷盘、前菜沙律、炸物、粥粉面饭、茶叶蛋、蒸水蛋、汤、水果等等,食到好饱🤤🤤除咗雪糕机,今次仲新增左糕点甜品但系无咗我最钟意嘅蜜糖蕃茄,呢度有啲可惜!!今次食物相对refill唔算快,对比上次较慢,始终这个时段人流较少,都是正常。食食下见到餐厅有块牌记录住送出爱心饭盒数目,即时感到人间有爱,估唔到佢地仲坚持到而家👍👍💯💯💯#爱心餐盒 #爱心餐厅 #自助餐 #素食 #素食自助餐 #旺角广华街 #旺角美食 #慈善餐厅 #yummy #vegan #vegetariandiet #mk #foodie
油麻地广华街38号地舖