2017-08-16 1298 浏览
好耐之前已经由一个甜品发烧友口中听闻过呢间由ig shop做起既千层蛋糕,最近系一啲报导上见到佢开咗实体店,好近返工嘅地点,就决定订一个蛋糕试下因为呢间店嘅人气十分之高,但只系得一个女仔负责整蛋糕,所以我个蛋糕都要等一个几月先有得拎,而家嘅订单就已经排到10月下旬啦大家想买原个就记得预早时间订喇~(虽然铺头每日都有少量切件可以买,但系多数一开店好快就会卖晒啦~)7吋朱古力流心千层蛋糕 $190一切开嘅时候,发现个馅料唔够流心,都有小小失望,但后来问返先知道,喺雪柜拎出嚟之后要摊番5-10分钟先会有流心~每一层嘅班㦸皮都做得好薄,而且个朱古力味十分浓郁,真系食到Lam Lam 脷呢~虽然相比之下未及lady m咁精致,但系价钱平一大截之余(切件$3x vs $7x),呢间仲有独家既流心馅料论质素,绝对系值得支持既小店!

大家想买原个就记得预早时间订喇~

7吋朱古力流心千层蛋糕 $190

论质素,绝对系值得支持既小店!
外卖自取