2015-06-20
行开元朗,竟然比我地发现一间几有特色既放题,而且价钱都较平民大众,想揾个地方休息下,所以就黎依到做落脚点,门面以欧陆风格作招徕,唔知入到去系咩一回事呢环境几宽大,六点入座冇咩人容,另外更设有舒适梳化既卡位,布置亦都有欧陆式既风格依间放题竟然有水吧!系茶餐厅饮到既饮品,依到都有得嗌,有够特别,所以我地嗌左自己常饮既冻柠茶同冻柠水,味道同饮开既差唔多,水准唔错前菜蟹籽沙律,用普通沙律酱制成,整体尚算可以,蔬菜同蟹籽都几新鲜,但唔算特别同出众刺身冇冰底上,所以刺身唔够冻,不过味道都唔错,三文鱼腩够肥美,刺身有够鲜味,若有冻底会更加好西式黑椒汁西冷扒,第一次放题有扒食,而且仲可以拣配汁,食落口感细嫩,而且份量好多,几抵食呢鸡软骨,又爽又脆,椒盐令鸡软骨更加惹味,值得一食~见佢人气推介就嗌左个巴西牛舌,点知好失望,口感好奇怪,味道亦唔讨好,几乎原封不动,个人黎讲唔中意清酒煮蚬,较为失色,蚬肉有沙,汤底太水,但都可以放入口,希望餐厅可以做得更好天妇罗,炸得唔错,虎虾食落唔会好油,炸粉厚度适中,其他都唔错,唔会失望青口较干身,但都唔错,个人唔食秋刀鱼所以不能作评价(chicken食),蚝则较细小,味
门面以欧陆风格作招徕,唔知入到去系咩一回事呢 环境几宽大,六点入座冇咩人容,另外更设有舒适梳化既卡位,布置亦都有欧陆式既风格
整体黎讲,食物款式够多,但可能因为咁而令质素未能突出,大部份都中规中矩,有某些食物要需要改善,环境唔错,但服务都有点爱理不理,希望可以做得更好~