2021-03-25 118 浏览
Affordable Hainanese Chicken Rice30蚊可以食啲咩?攞住30蚊,分分钟连个米线加一个𩠌都未买到😭同朋友无意中行经女人街,发现呢间隐世小店。30蚊已经可以食到一盒新鲜即整嘅海南鸡饭,出品仲好唔错🥳又到月底,简直系月光族福音!🐤海南鸡饭 $30正宗嘅油饭配埋咁多块鸡性价比真系好足👍🏻油饭中间仲夹杂咗香料,可见真材实料,个味索咗啲鸡汁味,真系好正😋个酱微辣清新开胃,而且鸡肉非常鲜嫩,食落去好滑溜,一啲都唔鞋。🐷猪手饭 $30女仔养颜,一定要食下猪手啦~佢哋嘅猪手炆得好腍,而且胶原好丰富,味道校得啱啱好,唔会净系得好重嘅酱油味,加埋油饭一齐食,实在太满足。🥢净猪手 $80因为猪手炆得太好食,所以都忍唔住再嗌咗多份。🥗青木瓜沙律 $12木瓜丝食落去好新鲜,不过食惯清淡嘅我,就觉得个汁重手咗少少~🥭芒果糯米饭 $18估唔到我食完一盒饭之后仲有quota食哂成盒糯米饭🤩佢哋嘅糯米饭都非常之有心思,有红同黑糯米两种,因为加咗椰汁,所以个饭非常香浓,烟烟韧韧。而且上边仲有几块新鲜嘅芒果,十几蚊真系俾得好足料🙆🏻‍♀️30蚊一个咁丰富足料嘅饭,真系令我惊讶咗好耐🧐一路食,都见

🐤海南鸡饭 $30

🐷猪手饭 $30

🥢净猪手 $80
因为猪手炆得太好食,所以都忍唔住再嗌咗多份。

🥗青木瓜沙律 $12

🥭芒果糯米饭 $18

30蚊一个咁丰富足料嘅饭,真系令我惊讶咗好耐🧐一路食,都见到好多人嗌外卖或者入嚟堂食,出品已经跑赢价钱。如果大食啲嘅男仔,建议可以叫店主加多啲饭,因为真系好好食,我自己都食晒成盒XD

旺角扫街之余,如果唔介意环境比较亲民,呢一间小店都不妨一试😉

@bkkwatergatechicken
📍旺角女人街