2022-06-24
因为为食猫住系将军澳附近,所以成日会系呢头揾食平时叫外卖,为食猫已经想试吓大灰熊厨房,但一直都未有机会🥲前几日陪朋友换身分证,终于坐低试咗估唔到将军澳都有d咁有镬气既私房菜wor地点为食猫想特别讲下可以点去到大灰熊厨房,如果唔系住开将军澳南,都未必识得点样去😂大家可以系将军澳港铁站B1出口一直行几个路口,跟著左转会见到智能身份证换领中心嘅牌,行入去上电梯2楼到尾就会见到♥️食物西湖牛肉羹 (4/5)个西湖牛肉羹好有芫荽味,好正而且啲免治肉碎同豆腐都好多,好足料,好好饮咕噜斑腩 (5/5)必叫咕噜斑腩或者咕噜肉基本上喺所有小菜馆都会叫到,但唔系间间都整得咁好食🤣为食猫好欣赏呢个咕噜斑腩,佢个汁酸酸甜甜,汁既厚度啱啱好,d斑腩完全朔到晒啲汁👍🏾再加上佢炸到外脆内软呢个斑腩可以讲系为食猫食过最好食既椒盐猪扒 (4/5)有时d餐厅会炸到d猪扒好干好硬但呢个椒盐猪扒好软身😋加埋d椒盐味,真系非常之惹味椒盐粟米 (5/5)必叫呢次系为食猫第一次食椒盐粟米😂估唔到粟米都可以咁样食🤤平时我唔钟意食粟米,因为会食到黐晒牙不过呢个粟米一d都唔黐牙,而且好爽口,好得意,好好食♥️平时d人黎将军澳,可能多数会去商
估唔到将军澳都有d咁有镬气既私房菜wor
地点
食物
西湖牛肉羹 (4/5)
咕噜斑腩 (5/5)必叫
呢个斑腩可以讲系为食猫食过最好食既
椒盐猪扒 (4/5)
椒盐粟米 (5/5)必叫
平时d人黎将军澳,可能多数会去商场或者海旁食野;而住开将军澳既,都可能以为只有连锁餐厅既选择下次大家不妨试吓呢间咁有镬气既餐馆,保证一定唔会失望