2018-11-09 121 浏览
虽然中环食肆选择都几多,不过价钱相对地贵。如果想食平d,行去近上环既方向会多少少。行过门口见到有人派宣传单张,好似又几平咁,所以就试喇。除左一般越南菜外,仲可以打边炉,不过我地又唔系太饿,所以都系叫返小菜就算。下龙湾海鲜炒金边粉基本上食亲泰国/越南野我都会拣金边粉,今次都唔例外。海鲜唔算少,虾都有6只左右,仲有青口、蟹柳(虽然我知其实唔系海鲜,哈哈)、蚬肉等等。金边粉炒到够干爽,又唔算太多油,虾我觉得系爽口弹牙既,几好。烧大头虾柚子沙律一开始个大头虾烧得太耐,同佢反映个问题之后即刻烧返只新既上黎,非常欣赏呢点。大头虾有手掌咁长,新果只烧到岩岩好,你系会食到虾既鲜味同个汁,正。柚子沙律原来系辣既,无谂过系辣,不过唔差,柚子够新鲜够甜。法式蒜蓉牛油鸡翼非常重蒜蓉味,d蒜蓉多到满泻,钟意食蒜蓉既朋友就岩晒。其实呢个价钱系中环算系唔错,而且份量十足,男仔都怕唔饱。

下龙湾海鲜炒金边粉

下龙湾海鲜炒金边粉

法式蒜蓉牛油鸡翼

法式蒜蓉牛油鸡翼
非常重蒜蓉味,d蒜蓉多到满泻,钟意食蒜蓉既朋友就岩晒。

其实呢个价钱系中环算系唔错,而且份量十足,男仔都怕唔饱。
2018-11-02