2019-01-19 43 浏览
朋友话想试就一齐嚟咗食呢间越南嘢,其实旺角区都有好多选择,突然想食越南嘢就揾到嚟呢度 餐厅装修比较似新式茶餐厅,入面充满咗卡通嘅墙身,都装修得几得意。我哋叫咗软壳蟹咖哩,个样整得好靓,卖相非常好。软壳蟹一早放入咖喱入面,仲有少少脆,咖哩味都算香,但系我个人就觉得浓味咗少少,偏咸。咖哩配法包,法包新鲜焗起非常香脆烧蚝佢有几款味道,我哋拣咗喇沙味同埋蒜蓉味蒜蓉味比较香口,我觉得蒜蓉味比较好味而喇沙味就比较特别,未试过食喇沙味焗蚝,效果又唔错㖞。啲蚝好新鲜大大只咬,落去好厚肉,所以我觉得呢个好食越南蔗虾,宜家唔系度度地方都有,所以叫咗一碟嚟试。一碟有四件,大大旧胀卜卜,新鲜整起 大都几好味,如果虾肉再弹牙啲就好喇叫咗个粉汤底比较清,但系配料几多。特别系 牛舌好爽口叫咗虾饼, 炸得几金黄,卖相唔错,都几脆,如果虾肉再弹牙口感会更好。餐厅有散叫,亦有套餐,都几多选择而且唔算贵。

烧蚝佢有几款味道,我哋拣咗喇沙味同埋蒜蓉味
蒜蓉味比较香口,我觉得蒜蓉味比较好味

烧蚝

都几好味,如果虾肉再弹牙啲就好喇

叫咗个粉汤底比较清,但系配料几多。特别系 牛舌好爽口

餐厅有散叫,亦有套餐,都几多选择而且唔算贵。

烧蚝