2024-08-08
今日喺某外送平台揾到呢间嘢,三𩠌车仔面$52一碗,我谂如果现场嗌,应该会平啲第一碗系猪红萝卜卤水鸡翼咖喱汁米粉猪红正常发挥几好食,萝卜略嫌有渣,卤水鸡翼,虽然味道好,但系有点嚡。至于咖喱汁,有好大浸蒜头味,因人而异,我就唔太钟意了因为有分汤,所以米粉唔会浸到烂晒,好食第二碗系猪大肠芝士肠卤水鸡翼秘制辣汁(微辣)油面猪大肠每一嚿都好大嚿,肥膏好少至于芝士肠,一咬落去有好多芝士必出嚟唔系间间车仔面做到至于个秘制辣汁,微辣对我嚟讲辣到刚好,油面就有啲太硬,下次可能会试吓其他面之后仲加咗个炸鱼片头,$16 4粒,炸得几脆,我谂炸鸡翼应该都会几好食,下次都会试吓总括而言,推荐大家叫猪红、芝士肠、猪大肠、炸鱼片头、炸鸡翼外卖计埋平台费都觉得几抵食,如果系即场嘅话应该会更加抵,可以encore
第一碗系猪红萝卜卤水鸡翼咖喱汁米粉
第二碗系猪大肠芝士肠卤水鸡翼秘制辣汁(微辣)油面