2022-12-16
♧ 𝙲𝚊𝚏𝚎 𝚆𝚎𝚕𝚕𝚌𝚘𝚖𝚎 𝚡 𝙱𝙱𝚀 𝙿𝚕𝚊𝚌𝚎平时都好少去到九龙湾EMAX呢边,今日难得嚟到就一于发掘吓呢度有咩好嘢食。我哋行行吓上到嚟4楼,开头见到全部都系家私舖,点知行行吓竟然见到有间布置得几靓嘅餐厅,见到佢嘅晚餐餐牌价钱唔贵好亲民,所以就决定咗要食🤭♥︎𝙰𝚙𝚙𝚎𝚝𝚒𝚣𝚎𝚛先讲头盘,跟餐每份会有一个沙律、一片蒜蓉包同埋餐汤。个人就觉得沙律好有惊喜!本身会以为又系一对绿色菜摆埋一齐(因为我唔钟意食沙律),最后见到系薯仔沙律好开心!佢系一份薯蓉中间夹杂左啲细细粒嘅薯粒,令到佢嘅味道丰富之余有层次♥︎ BBQ猪仔髀配薯菜($92)呢个价钱食到三只猪仔髀,仲有大半碟薯条同埋翠玉瓜粒,觉得好满足😜佢嘅猪仔髀够晒入味,而且份量都算充足,值得一提嘅系佢个酱汁令到成个餐大大加分!♥︎香草烤羊架配薯菜($125)呢份羊架食落一啲都唔觉得酥,有啲香草调下味感觉更好!佢一样系价钱唔算贵,性价比极高!🥰♥︎玫瑰蛋糕跟餐嘅甜品系餐厅自家制嘅玫瑰蛋糕,轻轻一啖已经有好香浓嘅玫瑰香味,而且无论系蛋糕本身定系侧边嘅忌廉都充斥着呢浸香味,钟意玫瑰味嘅人真系唔可以错过😉@cafe_wellcome.bbq_place
♥︎𝙰𝚙𝚙𝚎𝚝𝚒𝚣𝚎𝚛
♥︎ BBQ猪仔髀配薯菜($92)
♥︎香草烤羊架配薯菜($125)
♥︎玫瑰蛋糕
@cafe_wellcome.bbq_place
📍九龙湾展贸径1号九龙湾国际展贸中心4楼21、23、25号铺
💰人均消费:约$120