2021-04-14
早几前中午经过CWB食lunch 一时之间谂唔到食咩 NANA与友人都持不同意见 倾左15分钟都未谂好食咩🥲所以我就提出去希慎FOOD COURT睇下 大家又可以食品同餐厅既嘢😎(其实NANA觉得FOOD COURT确实系一个好的发明 啱晒两个选择困难症嘅人哈哈😽)NANA当日好想食韩式粉丝 见到梨花园快餐几廿蚊又有主食又有前菜 仲送埋饮品 就决定拣呢间啦🐽-泡菜猪肉炒粉丝 $68 (连前菜饮品)首先讲下前菜:腌青瓜 泡菜 芽菜3款前菜味道正常 系好common既韩式前菜都可以开下胃口 但并没惊喜OK到粉丝主角 卖相可以、颜色鲜艳 但粉丝本人面质偏淋偏碎 口感一般 泡菜猪肉食得出落左好多调味料 感觉都几heavy 加上成个粉丝愈食愈油 食到底成碟都系油。。🥶所以NANA并冇完成全碟粉丝🙃最后讲讲个汤 快餐店必有的味精汤 入面都有几多料:肉片 海带等等 OK LA...-其实呢间餐厅整体系可以食用 但其实FOOD COURT周围有太多选择了!
泡菜猪肉炒粉丝 $68 (连前菜饮品)
首先讲下前菜:腌青瓜 泡菜 芽菜
3款前菜味道正常 系好common既韩式前菜
都可以开下胃口 但并没惊喜
泡菜猪肉炒粉丝
题外话/补充资料:
如果你唔系突然十分想食韩国菜 又或者粮尾想食个平lunch/dinner 都唔需要特别去食