2019-11-06 972 浏览
鸡地 食韩国野以为得红,原来主街仲有依间外面睇装修算简陋,但入面竟然几乎爆满一于入去试下韩国菜必上既伴菜, 鱼仔太碎,泡菜唔会好酸,味道岩岩好,黑豆正常豆腐汤~~只蛋系无搞散,依个做法唔错,因应该客人想食成只蛋定蛋花笔下d 料,其实d 料份量好足,我地差唔多饮到最后一啖汤都仍然有料配到唔辣,入面有葱,豆腐,泡菜,萝卜,薯仔类,大杂会既感觉但系好味饭都唔系用普通饭,比较圆身,我地甘岩坐正墙边隔离摆米,系用日本品种米(但未必系真正日本种架,睇唔到成包米d 字)两个人食个汤饭少甘d, 我地有叫多半份炸鸡岩岩炸起,好热,食鸡脾鸡翼位都觉得外脆内软,入面尚算juicy, 对于我地两个食辣既人黎讲,依个炸鸡只有酸而无乜辣到食鸡胸位,明显d 肉系梅。。。我地食左两啖就放弃d 鸡胸应该食材系平价,但调味烹调手法系唔错,粉浆厚薄觉得可接受但其实行平民路线,价钱都唔算特别平,半份炸鸡要 $88, 其实好似同yoho 间炸鸡差唔远(lunch 黎讲)而且店内只有一个侍应,但星期日lunch 时间系keep 住全场爆满甘滞,见住个店员又落单,又上菜,又执台,又收钱,真系忙到癫好彩上菜速度都ok, 我地orde
鸡地 食韩国野以为得红,原来主街仲有依间

外面睇装修算简陋,但入面竟然几乎爆满

一于入去试下

伴菜

豆腐汤饭

半份酱料炸鸡

两个人食个汤饭少甘d, 我地有叫多半份炸鸡

到食鸡胸位,明显d 肉系梅。。。我地食左两啖就放弃d 鸡胸

应该食材系平价,但调味烹调手法系唔错,粉浆厚薄觉得可接受

好彩上菜速度都ok, 我地order 完约三个字就上菜, 同埋叫佢比水都会比, 而且系柠檬水添

2019-11-03
豆腐汤饭