2017-11-22
呢排钟意食泰国嘢,有见及此,A先生就带我嚟到九龙城揾食啦周围行吓,师奶仔嘅我见到有折就双眼发光哈哈因为已经差唔多九点 系出边睇一下有咩食 就决定呢间啦餐牌嘢食种类都系𠮶啲泰国嘢,咖喱啊海鲜啊猪颈肉通菜菠萝炒饭呢啲就唔少得,价钱亦都相对便宜😻影咗其中几张俾大家参考下讲下我哋叫咗啲咩食先~地道泰式生菜包$78 A先生话今日好想食 我就第一次试 有猪牛鸡拣 我哋就拣咗猪 小辣 份量几多 香浓惹味 配埋生菜 口感更加丰富泰式炒金边粉$88 推介⭐️出面嘅蛋网煎得啱啱好 ,好金黄,厨师用咗唔同嘅调味料,有甜有酸仲有少少辣,但match得好好!唔会太干身,热辣辣,芽菜好爽口,A先生都大赞系正宗金边粉因为我唔系好食得辣嘅人 姐姐就介绍咗我食黄咖哩$68 果然唔辣 但依然有𠮶种香都系有猪牛鸡拣,我哋拣咗鸡,里面仲有薯仔同洋葱,鸡肉系比较实既果种,口感依然滑嫩叫得咖哩又点可以浪费左佢D汁,薄饼烤得啱啱好,外脆内软,有啲牛油香,就系咁食已经好吸引,配埋咖喱汁,好快就清晒泰式炒通菜$68 爽口,炒得几香,份量都多不过就有少少油腻椰青$45 大大个,清甜,仲有好多个果肉添青柠沙冰$34酸酸甜甜,开胃之选另外值
因为已经差唔多九点 系出边睇一下有咩食 就决定呢间啦
影咗其中几张俾大家参考下
讲下我哋叫咗啲咩食先~
地道泰式生菜包$78
泰式炒金边粉$88 推介⭐️
叫得咖哩又点可以浪费左佢D汁,薄饼烤得啱啱好,外脆内软,有啲牛油香,就系咁食已经好吸引, 配埋咖喱汁,好快就清晒
泰式炒通菜$68
爽口,炒得几香,份量都多不过就有少少油腻
椰青$45
大大个,清甜,仲有好多个果肉添
青柠沙冰$34
酸酸甜甜,开胃之选
另外值得一赞嘅系"泰国姐姐"都好亲切有礼貌, 而且比嘅水系暖水