2021-07-14
咁啱咪有朋友推介就嚟咗荃湾呢间初见到试吓啦!大概七点几到嘅时候已经有好多人等紧位,入到位终于明白点解会咁多人排队!睇一睇菜单其实以日本菜黎讲,价钱真系非常之公道,仲要一入到舖头就闻到好香嘅龙虾汤味!🥘季节海鲜锅(龙虾汤配白饭)($88)🦞龙虾汤非常之香,而且有好多海鲜,以$88来讲真系好抵食。海鲜好新鲜,款式都多有蛏子、虾、三文鱼块 ,但唯一比较美中不足系个汤比较淡但都清甜既,要点啲日本豉油先够味啲!初见香草吉列牛($128)🐄吉列牛就食得多但系绿色嘅吉列牛就第一次见,佢个样超有趣,带衬绿色嘅边,但其实唔系好食得出香草味!牛肉非常嫩口,切得好薄所以烧起身好快熟!一啲都唔觉得韧!虽然都系睇细细碗,但系食落火锅同吉列牛都非常之饱肚!餐厅菜单都有好多唔同嘅选择,如果大家系住近荃湾嘅话都不妨你试啦!
龙虾海鲜锅
🥘季节海鲜锅(龙虾汤配白饭)($88)🦞