2022-09-04
个个礼拜都会黎食 私心推荐俾大家🥰平日系中环食lunch就会比较多人 但因为佢有40分钟用餐时间 都唔驶等太耐就入得(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)呢到嘅早午晚餐仲有下午茶都高质 想几时黎食都可以(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)鲜忌廉猪骨汤鲍鱼火腿丝通粉 ($49) 转奶油猪仔包 (+$5)猪仔包必点❗️猪仔包十分香脆 配上炼奶真系无得弹🤤而且猪仔包劲大个 次次食完都捧住个肚走🤰🏻炒蛋亦炒得好滑🍳通粉唔会煮得过淋 味道就不过不失 我比较钟意食佢个菠菜蟹柳豚肉肠忌廉汤意粉 但得早餐有🥺叉烧虾仁双拼日本滑蛋饭 ($58)呢个亦系必点❗️份量十足 有4-5只虾仁 叉烧都有几多块 肥瘦均匀而且食落唔会太鞋 次次食完都劲满足同饱 ʕ•ᴥ•ʔ 细食嘅女仔可以叫佢少饭🙊另外佢地系用日本鸡蛋🍳嫩滑嘅蛋再淋上甜豉油 捞埋饭食真系一流🤤❣️整体性格比偏高嘅一间茶餐厅 私心推荐佢嘅奶油猪同滑蛋饭🍳下午茶个雪糕一口西多士都极邪恶好好食💛推荐指数:🌟🌟🌟🌟想睇更多食评 请follow 👉🏻 @siu4mai_inthehouse
叉烧虾仁双拼日本滑蛋饭 ($58)
推荐指数:🌟🌟🌟🌟