2021-03-03
最近有朋友介绍话和民搞紧个20周年庆所以做紧个$280 omakase 优惠,所以特登同朋友二人去朝圣试一试佢😍😍呢个就系第一个前菜,入面有三种刺身,包括三文鱼、油甘鱼同埋帆立贝。仲配有一个酸酸地嘅汁俾你去捞埋一齐食,味道非常之夹,唔似平时食𠮶啲沙律醋咁酸 跟住就系呢一个二人前嘅寿司拼盘,入面六种寿司包括油甘鱼、三文鱼寿司、和牛寿司、海胆寿司、鲑鱼子寿司同埋甜虾寿司。 系呢六种寿司入面,不得不赞一下和牛寿司同埋海胆寿司,够和牛寿司真系一啲都唔腻,仲要劲香,一啲都唔鞋,超好食😍😍而个海胆寿司又系劲鲜甜,完全唔腥零怪味,非常高质!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 而呢一个就系烧北海道帆立贝,呢一粒绝对系新鲜野,又系极度鲜甜,厨房烧俾我哋嘅时候已经调好晒味,仲落咗好重牛油,本身食材好之余仲要配合埋佢啲酱汁真系一流😋呢个寿喜烧个重点除咗系两只新鲜日本鸡蛋之外,就系佢个寿喜烧汤底唔系死甜,配合埋一啲都唔韧嘅九州和牛同埋弹牙嘅赞岐乌冬,完美😍😍