2021-10-11 282 浏览
泰洋星系元朗臭河、近旧B仔隔杂,有楼下、楼上位置,夜晚仲可以开枱坐喺餐厅门口出面,楼上位要行条劲斜嘅楼梯上去。环境普通,唔算坐得好舒服,多人食会有小小逼。🌴泰式炒金边粉 $55★★★☆☆味道正常,酸酸甜甜咁,冇太大惊喜,就系普通Pad Thai。食落觉得唔够镬气,比平时出面食嘅再湿左啲。🌴例牌海南鸡 $65★★★☆☆份量都多,海南鸡肉质食落系滑身,但唔太重鸡味。个人认为啲鸡偏肥,鸡皮未做到带小小爽脆嘅口感,同埋皮下太多脂肪,肉嘅比例较小相比之下,但个酸辣汁系好食,够哂开胃用,黎捞饭点鸡一流。🌴蒜蓉包(六件) $28★★★☆☆薄薄地一片片,脆既但因为唔系厚身食落冇咩口感,正系食到蒜蓉味,冇牛油香,唔系唔好食但就普通左D。🌴炒肉碎生菜包 $68★★★★☆味道唔错,少少辣,食落重香菜、洋葱味道,包埋生菜食好唔错!肉碎份量多,肉碎偏向大粒小小,有咬口。🌴冬阴公明炉鱼乌头 $148★★☆☆☆虽然冬阴公汤底,但滚起左之后条鱼都系唔太入味,条鱼系新鲜嘅但就冇腌,冇咩味道,单调左D。有埋D菇、椰菜、蕃茄仔配料,同我预期中嘅味道有出入。🌟总括:野食中规中矩,冇话特别好味同唔好味,但胜在价钱真系唔贵,都抵
泰式炒金边粉

★★★★☆
冬阴公明炉鱼乌头
🌴冬阴公明炉鱼乌头 $148
★★☆☆☆

🌟总括:野食中规中矩,冇话特别好味同唔好味,但胜在价钱真系唔贵,都抵食,住附近间中去食下都OK,但平时经过都会被佢阵串烧味吸引到,下次一定要试试。
炒肉碎生菜包