2015-10-31 411 浏览
熊猫酒店呢边其实好少甜品店,而呢间店附近好多都系茶餐厅同小食多。难得开左间特色甜品店,好奇左好而,亦其实想食好耐,因为开系我公司附近但成日无咩机会停低,坐系度慢慢叹,难得今日有时间,一于坐低试下。喜欢食心太软嘅我,同时又喜欢食绿茶。所以必然叫左个绿茶心太软食。由落单后到制作完成,大概用左30分钟,想食嘅朋友真系需要比少少耐性。因为即叫即焗。甜品嚟到,第一啖当然食左个心太软先,蛋糕好软,入面嘅绿茶浆唔会好甜好溜,甜度啱啱好,而混合埋隔离嘅红豆一齐食,味道更加清新,呢个配搭几好,可以帮助消除过度嘅甜味。不过第一下拮落个心太软嘅时候,可能因为太热,蛋糕下面出现左水气。幸好无因为水气令心太软嘅蛋糕而变得湿笠笠,影响口感。同碟仲有小丸子、雪糕,雪糕无咩特别,不过食落有冰碎,如果可以细滑啲就更加完美消费满40元,有印章一个,储够10个可以当15元用。希望嚟紧有机会继续试下佢其他甜品

因为即叫即焗。

2015-10-30