2021-12-08 882 浏览
是日因工作关系黎到佐敦做完野见有啲肚饿 经过见到闻名已久既四喜面包西饼💛唔入去都对唔住自己.店面不太大 但系应该系新张 装修简洁明亮时为下午1点零 面包选择唔算太多 可能未到出炉时间除左基本港式面包如鸡尾包 肠仔包之外都有啲特别选择 例如流心朱古力包、薄饼包、伯爵茶芝麻方包、黑水榄法包等.我就拣左薄饼包$12同黑水榄法包$8转头系收银隔离见到各式蛋批~当堂双眼发光🤣有成6款咁多 价钱大约$25-30一件选择困难左一阵之后拣左个基本小小既 🥦西兰花鲜菇蛋批🍳$25.🍕薄饼包面包底望上去比一般嘅薄饼包薄 唔系好厚而且块块都好足料有菠萝、火腿、黑橄榄足料程度就咁睇都觉得唔会差食落去面包嘅厚薄刚刚好唔会太咸 包底亦都唔会太甜加埋菠萝同埋黑橄榄嘅配搭 食落一啲都唔干 🥰perfect 🌟黑橄榄法包🥖本人都几钟意食欧式面包但系对于港式面包店出嘅法包一路都冇乜好感通常唔系个样硬但系入边淋就系成旧嘢都劲松泡泡🌚完全唔系𠮶回事但系四喜呢个望落去已经好有法包嘅感觉个皮就摊冻咗已经唔脆但系劲有咬口 入面既包仲有质感有水分 唔太干$8 黎讲我收货~仲要有黑橄榄好少港式面包店会做呢款😋.🥦西兰花鲜菇蛋批呢旧嘢一
是日因工作关系黎到佐敦
转头系收银隔离见到各式蛋批~当堂双眼发光🤣
有成6款咁多 价钱大约$25-30一件
🍕薄饼包
面包底望上去比一般嘅薄饼包薄 唔系好厚
而且块块都好足料有菠萝、火腿、黑橄榄
足料程度就咁睇都觉得唔会差
食落去面包嘅厚薄刚刚好