2018-01-17 52 浏览
新一年岩岩开始就出师不利病左,到呢日好返少少就决定要离开屋企见下朋友食下饭虽然康复紧好虚弱,但好彩系附近遇到隆记,令我就算唔太舒服都好似可以完全无病咁 好好胃口食左好多野!所以大家有机会都一定一定去食下呢个店!真系入到去都会觉得好舒服!暂时忘记左病痛(好似夸张左但系真)个日同朋友六点几就到左呢间铺头 一开头都系得我地呢张单因为可能比较早,但后尾到七点个阵成间餐厅已经full左!而家如果黎既话就要注意下,睇下早少少黎定打个电话book定!呢间餐厅由水开始已经好细心,佢特别用左日本三和电解还原水,店员主动走左过黎同我地介绍左呢个水既特别之处,话呢一款水会越饮皮肤会越好,当然系要长期饮先有个个obvious既效果,令我同朋友即刻好想得闲无事就黎饮下水!除左呢水呢样野已经好吸引之外,个日我地分别叫左五样野,分别系葱花黄金炒蛋扒多士、酥皮瑶柱龙虾汤农夫包配乌冬同埋佢既招牌!隆记手打汉堡加两款花茶!佢个花茶一上既时候竟然系每人一大壶,觉得好惊喜!因为前排去cafe饮花茶佢都系俾得一杯仔就无!结果每人一大壶可以多到俾我地一边食野一边饮花茶,调和返成个感觉,亦令我消化得好d。佢冲出黎既时候个效果都好靓

佢冲出黎既时候个效果都好靓,忍唔住影多左几幅相,放ig story。

讲完花茶,必需讲葱花黄金炒蛋扒多士,成餐饭既亮点同惊喜!
本身觉得佢好似好平平无奇,但见到餐厅力推先知原来香港地入面得返两个地方可以食到呢类型既多士,
个心就抱住疑惑咁叫左,结果一上,哗果然无叫左!
一上既时候佢既蛋香已经好劲!口水都飞哂出黎!
一咬入口既时候,咸蛋香完全系无得输,一入口配合埋炒蛋既香气散发出黎,
然后佢既份量亦好大,同朋友分一半食完全唔会话觉得分得好少,而系好满足!
再黎到佢既酥皮瑶柱龙虾汤农夫包配乌冬,咁作为一个龙虾爱好者,我都会唔叫你道菜先!
佢一上既时候,我就知我无失望!佢既龙虾汤比起汤我会觉得佢都系充当住汁既身份,
佢除左俾你可以一啖一啖好爽咁饮之外,亦可以配合埋佢既乌冬同配菜一齐食用,
总之佢一点左龙虾汁,成件事,只可以讲,perfect。
当然,佢既份量又系大到好抵好抵好抵!
最后压轴既就系既佢手打汉堡啦!
几只字可以形容哂,大份夹抵食!
佢成个burger都好有心,可能因为人手打牛肉,所以佢既口感都比较正!
另外再加埋佢既蛋汁肉汁成个配合,谂起又想流口水!
必需重申,好大件好大件好大件。

同朋友总共叫左五样野,本身想小吃谊情,但真系估唔到佢既性价比极高,份份都好大份,结果同朋友就超级饱咁离开!
但佢既价钱系十分亲民,无记错既话,呢餐每人都唔需要一百蚊就落到楼!
如果大家以后有机会路过!都务必要品尝品尝!
2018-01-03
  • 葱花黄金炒蛋扒多士