2020-06-05 1119 浏览
祥仔出名用唔同烹调技巧煮出与别不同嘅港式西餐同经典菜式。今日专登黎食人人赞好嘅炸猪扒同牛柳,果然无令我失望!爵肉牛柳即系以前贵族先享受到嘅鸭肝酱搽牛柳,本身已经软腍鲜嫩嘅牛柳,添加左鸭肝油香,丰富左口感。而配菜系外国入口小番茄、洒上烟肉碎同舖上靓靓香草嘅美国焗薯,视觉上更比普通铁板矜贵。最想食嘅祥仔脆脆猪扒饭,厚厚的猪扒蘸日本面包糠炸得金黄香脆,咬落好crunchy,肉质鲜嫩多汁,好有水准嘅炸猪扒👍🏻。配饭上面淋上由意大利番茄、鲜蘑菇、法式香料煮成嘅酱汁,唔错~加廿几蚊转套餐包埋两日两夜罗宋汤同饮品。正所谓好饮的罗宋汤一定要「过夜」,呢度就用个名讲明比大家知,煮呢个汤真系需时两日两夜架。好多料好香浓,酸酸甜甜,饮落系与众不同,香一分浓一分,仲饮到淡淡嘅香料味道,好味~我觉得祥仔服务好好,员工都好友善细心。而且年轻有艺术感嘅装潢令本来较细嘅舖位光鲜明亮,入到去空间感十足,劲buy

爵肉牛柳铁板
脆脆猪扒