2020-04-09
全部牛肉都是来自高级的鹿儿岛A5和牛~能用一个价钱,就可以任食这个正的和牛真系好幸福😉❤️ 食后觉得cp值很高,🐮爱日本牛的小篇本人也觉得物超所值,单单鹿儿岛A5和牛平时2~3碟已经差不多价钱,现在重有的任喝饮品、寿司、 刺身、炸物等等~ 我地一坐底,店员就会上一set 海鲜拼盘同以及一set不同种类嘅和牛😍。而数量按人头数量各一片,可以试清楚不同牛的味道再选择,甘就唔会浪费啦😉~~牛肉摆得整整齐齐,纹理雪花超密集精致,一看就知道等下会充满和牛的油脂香味!食完之后个人推介下面呢几款比较出众~A5 级别 黑毛和牛: 油脂分布最多,当然也是和牛嘅味道A5级别 外腹肉:唔需要加任何香料,本身肉的味道已经非常香 A4级别肩颈肉:肉质偏向比较瘦, 女生会偏向更喜欢A4级别牛三角 :油脂分布比较多,非常和牛嘅味道海鲜拼盘入面有我最爱的蟹肉铜锣烧 😋!!入面有鹌鹑蛋黄、蟹膏、 少少葱花,当全部野mix埋一齐,就会将蟹膏浓味提升晒而又去除左海鲜的腥味,爱吃蟹膏人士都可以order试下。2只大鲍鱼是活生生仲会识喐,真系新鲜到不得了啦~~另外,重有生蚝同扇贝, 上面倒满了 蒜蓉牛油汁,香味非常吸引。PS.
能用一个价钱,就可以任食这个正的和牛真系好幸福😉❤️
食完之后个人推介下面呢几款比较出众~
A5 级别 黑毛和牛: 油脂分布最多,当然也是和牛嘅味道
A5级别 外腹肉:唔需要加任何香料,本身肉的味道已经非常香
A4级别肩颈肉:肉质偏向比较瘦, 女生会偏向更喜欢
A4级别牛三角 :油脂分布比较多,非常和牛嘅味道
海鲜拼盘入面有我最爱的蟹肉铜锣烧 😋!!
入面有鹌鹑蛋黄、蟹膏、 少少葱
2只大鲍鱼是活生生仲会识喐,真系新鲜到不得了啦~~
PS. 晚市时段加$18就可以任烧珍宝烧蚝
餐厅都有一啲fresh啲嘅食物,好似蟹子三文鱼希灵鱼沙律, 可以清下上一款口味再战😋,甘就唔怕全部都系食牛肉而肥腻!
除此之外餐厅仲有多款炸物~~
寿司种类都好多, 就连少有嘅左口鱼裙边都有呀!
烧菠萝系小篇嘅最爱, 食到厌嘅朋友都可以order黎清新下再食过哦~
个人推介呢款:辣青酒煮蚬肉~
除左牛肉都可以试下其它款都好美味。