2016-07-23
今日去行女人街,行过见到间未食过既韩国菜,决定把心一横去试下!😋门口有大大个牌,好易睇到!大大个招牌!见到首尔两个字好吸引呀!于是同妈妈入去食!入面都几宽敞架,好有感觉!餐厅入面既墙都贴满餐牌!店员都好贴心呢,自动自觉比杯水我地,然后亦好有礼貌介绍唔同菜式!之后就由我黎介绍比你地我地食过咩啦!前菜有韩式粉丝、泡菜、青瓜!好好味!< 海鲜烤肉豆腐锅 $70> 传统既韩国香辣汤,配上传统既食材,猪肉、豆腐、青口、大虾、鸡蛋、粟米粉丝,整体不俗,如果可以更鲜味会更好,个汤亦可以再浓啲,呢个锅跟埋白饭或者 +$5 配乌冬,份量都几大兜几抵食!< 韩国烧牛肋骨配生菜蒜片 $80 >牛肋骨味道及质素唔错,味道香口,冇出现牛筋或极多肥膏既情况,如果可以腌得味道浓啲会更加正!牛肋骨斋食既话比较寡同腻,记住包住跟住既生菜、生蒜同青瓜丝食,会多一份清新,更加惹味!< 大韩鲜虾炒意粉 $72 >我反而比较中意呢到既意粉,配料有洋葱、蘑菇 粟米、车厘茄、大虾!食落都几清新架,而汁果方面今次就冇乜,属于比较干身果只,但系意粉都充斥住忌廉奶油香味,整体可以既!
见到首尔两个字好吸引呀!
于是同妈妈入去食! 入面都几宽敞架,好有感觉! 餐厅入面既墙都贴满餐牌!
之后就由我黎介绍比你地我地食过咩啦!
个名的确几有型呀 😎 但系说好的 cool 魔 chilam bb 呢 😭 呃人既,唯一路食一路空想佢啦!个冷面一黎果时真系好 cool ☃ 有干冰爆烟既效果,而个冷面质感唔错,配料有粟米、虾仁仔、蟹柳丝等等,注意有啲少辣,唔食得辣既朋友要注意喇,另外个冷面劲多酸甜汁 😂 钟意食汁既朋友既朋友必点一定好中意 😍
呢款女神鸡翼一共 3 只鸡翼,炸得几香脆架,呢道菜既特别之处就系配 3 只唔同既酱料,女神个原意就每只鸡翼都可以点唔同既酱达至完美程度 (好似系) 😂 唔知食完 baby 会唔会变女神呢 😳 可惜就得 3 只 😂 唯有同你既 baby 你一啖我一啖啦!