2020-01-05
kikusan..... 我一向都喜欢食呢间餐厅嘅fusion 菜, 平安夜不知道到那裹可以食到 比较经济嘅又坐得舒服嘅地方fusion 菜, 结果就嚟咗铜锣湾希慎广场。侍应跟我们说今天食满400元就送两杯饮品,下,咁抵?? 两杯嘢平时都差唔多要一百蚊而且只系食400元都相当容易食得到啫, 好啦圣诞夜就食多少少啦, 当奖励下自己! 叫咗杯薄荷清酒, 个感觉好清新,完全唔似饮酒咁,好饮呢个系佢哋嘅皇牌,今日冇咗海胆呀。但待应已经特别通知我哋会冇海胆,我哋亦都接受,呢个坚好味,唔错叫咗两份三文鱼刺身加一份, 加一份带子海胆, 带子净系睇相都觉得鲜甜。而三文鱼因为厚切所以食落去嘅口感好肥美, 一分钱一分货!好食!呢个糖醋骨超级好味,推介要食! 酱汁包入排骨中,好感juicy ... 因为嗌咗个糖醋骨, 而又叫咗个炸鸡翼, 但系因为个酱汁都系酸酸甜甜 , 所以个感觉就好似两样嘢都差唔多咁,所以我下次都系唔可以同一时间叫呢两样嘢! 但系整体上鸡翼都好脆口,热食系非常之正嘅!呢个辣鸡温泉蛋饭就真系比较闹咗少少啦,我平时食辣只可以食到小辣,呢个好超标, 但系如果钟意食辣嘅朋友,应该都会觉得唔错!
叫咗杯薄荷清酒, 个感觉好清新,完全唔似饮酒咁,好饮