2016-12-26
今年我俩拣咗去尖沙咀食放题庆祝平安夜!本来谂住去,点知迟人一步,唯有将理想交托畀了!系The One睇完套,行过去,刚好赶及5:30场,估唔到咁多人,要排住队入场添……餐厅以和风式格局作布置,感觉舒适。二人枱比较细张,不过都有梳化椅坐!上菜好鬼快,我哋点嘢食果阵,系要就住嚟,分开落单㗎!第一时间点刺身先,wow三文鱼厚切肥美!吞拿鱼啖啖肉厚!油甘鱼有鱼油香!北寄贝够爽口!北海道带子鲜甜嫩滑!鲍鱼片爽甜好食!相扑手赤虾十分鲜甜!松叶蟹脚无脚得肉身,完全零鲜味!我哋无点到荣螺,但照上,错有错著,既爽脆又鲜美!反而点咗厚烧玉子又无,唯有第二轮再click过,真系又厚又好味啊!生蚝每人配给两只,味道不过不失,ok喇!食吓热嘢先,芝士烟肉焗蚝,芝士夹杂烟肉,滋味无穷!香草烧焗羊鞍,肉质超嫩滑!金丝脆虾盏,又真系几香脆!芝士年糕,外皮非常薄脆,芝士淡淡味,好烟韧食完唔觉饱滞!虾兵蟹盖,有沙律酱舖面,啲饀料甜甜地,几好食!烧菠萝,香甜多汁!轮到啲寿司卷物~好多款式啊!虽然啲饭比较松散,但口感唔错,啱晒我呢个寿司卷物控!火炙鳗鱼,酱汁微甜,口感外焦里嫩!火炙芝士海老,薄薄嘅肉子烧,还是厚件好味啲!黑松
系The One睇完套[失恋日],行过去[相扑手],刚好赶及5:30场,估唔到咁多人,要排住队入场添……
火炙鳗鱼,酱汁微甜,口感外焦里嫩!火炙芝士海老,薄薄嘅肉子烧,还是厚件好味啲!黑松露蟹棒、油金鱼、鹅肝等,松露味浓郁,啊!柚子芥茉帆立贝,带点柚子香,清新特别!岩盐烧三文鱼肥美甘香!泰式虎虾,带点酸辣又弹牙!花之恋,三文鱼卷好薄片,卖相又唔靓仔!海胆赤虾、海胆葱吞拿鱼等,鲜味可口!芒果帆立贝鹅肝,配搭创新,甘香甜美!
我俩拣咗柠檬茶、忌廉及提子汁。
服务: 上菜及收碟非常快,效率奇高!唯一要改善嘅系漏单,可能节日关系,错漏多咗!
今次食得太多卷物寿司添,搞到无胃口再添食焗蚝、烧羊架、刺身及烧物等。两个人食咗四个人份量,非常满足!
睇唔出咁大食呢~