2021-06-08
呢间喺旺角小巴站隔离嘅泰国菜馆,晚市时间经常有人排队。就算有两层都一样坐满人,皆因呢度既泰菜性价比高,唔贵之余仲好大份。✨📍火山软壳蟹法包 $148首先个卖相已经好震撼,满满既咖喱上面放住一只大软壳蟹。黄咖喱充满椰香而不辣,软壳蟹亦都炸得松脆可口。各有所好,我就略嫌法包没有焗到硬身。不过同埋咖喱一齐食,真系好惹味😋😋✨📍阿来海南鸡饭 $54鸡嘅份量不少,油饭亦都好香。鸡皮亦都能够做到爽口,食落口唔会油腻感重。✨📍沙嗲串烧(鸡&猪) $78$78有半打串烧,而且仲唔系细细枝。沙嗲汁好香,满满嘅花生碎亦都好有口感😋✨📍芒果糯米饭 $58虽然话甜品有另外一个胃,但系呢一个甜品嘅份量真系不得了🙊有大半碗份量热辣辣既糯米饭,而芒果系整整一大个,仲配埋浓浓既椰浆,食完真系12分饱🤣🤣✨唔应该浪费食物,好味既食物就更加唔应该浪费。于是我将食剩既食物拎走,作为我听日既午餐。见到店员俾我既外卖餐盒有别于其他餐厅唔同,反转一睇发觉原来系𝗠𝗮𝗱𝗲 𝗶𝗻 𝗛𝗼𝗻𝗴 𝗞𝗼𝗻𝗴而且仲攞咗专利又可以入得微波炉,非常方便外卖👍🏻✨我都冇为意叫既野食都系黄色🙈虽然构图冇咁靓,食物亦都冇多余嘅装饰,不过餐厅平实地以味道和
📍火山软壳蟹法包 $148
📍阿来海南鸡饭 $54
📍沙嗲串烧(鸡&猪) $78
📍芒果糯米饭 $58
✨
我都冇为意叫既野食都系黄色🙈虽然构图冇咁靓,食物亦都冇多余嘅装饰,不过餐厅平实地以味道和份量取胜💪🏻所以多年来一直深受食客欢迎🤗
#YummyLifeKat