2021-11-08
喺尖沙咀未够钟食晚饭又唔知做咩好🤓,比呢间台式餐厅温暖和谐嘅氛围吸引,食个下午茶坐低休息吓先😌,仲有我最钟意嘅甜品。味道就中中等等啦,唔知咸食会唔会好味啲?————————————————👅综合玫瑰芋圆雪糕配台式麻薯窝夫($68)🔸全店采用Haagen-Dazs雪糕,松饼有细细粒嘅麻薯,如非刻意唔会留意到,但松饼的确同平时松厚口感唔同🧇,比较烟韧,香气似曲奇。芋圆就偏软,系咩香味,似糖水店嘅小丸子多啲🔸下午茶套餐送饮品,我哋都拣咗忠孝特饮,原来系芒果橙绿茶🍊。怕冻走冰会细杯1/4,味道都算饮得过啦,环保啲用返普通饮品嘅玻璃杯更好⋯👅 忠孝抹茶鲜果千层蛋糕($55)🔸卖相同之后买嘅catering千层蛋糕似曾相识,估计都系入货🥸⋯12层饼皮较粉,忌廉同入口即化嘅级数当然有差别,配罐头蜜桃、鲜蓝莓同士多啤梨———————————————— 🚩总结:平平哋食个下午茶坐下都OK———————————————— 🌟注意:下午茶供应时间14:30-17:30————————————————📍 忠孝东路地址︰尖沙咀弥敦道63号iSQUARE国际广场3楼306号舖
————————————————
👅综合玫瑰芋圆雪糕配台式麻薯窝夫($68)
👅 忠孝抹茶鲜果千层蛋糕($55)
🚩总结:平平哋食个下午茶坐下都OK
🌟注意:下午茶供应时间14:30-17:30