2018-10-05 198 浏览
荃新天地啲食肆好多都排喺角落头,唔算系好开扬嘅位置。今日一于行多两步,仔细行一圈睇下有乜野食得过!经过左拉面店,以为已经冇餐厅喺前面,八挂行多两步,比我发现左间抵食日本小屋。午市劲多选择啊!除左呢两页,仲有好多拉面同饭!七十蚊有找可以食到定食,又饭又面,又汤,可以当食两个餐,超饱肚!先讲下个牛油拉面,真系要近镜比大家睇睇呢旧邪恶厚厚嘅牛油。旧牛油慢慢溶落啤配料同汤度,每啖汤都格外油润,同啲粟米啊海带啊滑落喉咙,满满的爽啊!额外一提,佢啲海带超多啊!钟意食的朋友一定超满足。烧牛肉定食喺香港、甚至系日本都要起码旧几水食到,今次呢个抵到烂啦。呢个价钱比到嘅水准又唔错㖞!旧肉前段瘦啲,中间有少少肥膏,后段又瘦返,真系一块肉食到三种口感!我自己最享受肥膏嘅油必出黎捞饭食,好香口。猪扒滑蛋饭系定食入面配的。呢个饭加入左少少清清甜甜的酱汁,食落冇咁寡。而无可否认佢旧猪真系好厚,佢旧蛋亦都好多,再配珍珠米,超级饱,真系有啲多,搞到自己做左大晒鬼。嗌嘅时候记得留意返,唔好眼阔肚窄嘻嘻!超简单总结辛味屋:平,饱,舒服!

额外一提,佢啲海带超多啊!钟意食的朋友一定超满足。

我自己最享受肥膏嘅油必出黎捞饭食,好香口。

超简单总结辛味屋:平,饱,舒服!