2016-06-29
呢间韩烧好似几多元化咁,唔止有韩国嘢,仲有日本嘢。而Openrice 又咁多好评,咁就俾个机会试下。上到去除咗见到好大个招牌,仲有好香烧烤味。环境就一般啦,店方似乎系想用哂所有位置,所以都几迫下。价钱$199加一食2个钟,最初以为唔系好够时间,原来个炉都好快烧熟啲嘢,同埋唔会好易㶶哂。侍应都会主动换牛油纸。虽然主打韩式,刺身都有十款左右,每样都几新鲜同有冰雪住。好难得韩烧有得任叫海鲜,我哋叫咗帆立贝、生蚝、海虾、仲有海鳗,不过有啲挂住食唔记得咗影相。帆立贝连壳不过比较细只,味道方面好似无点调味,如果有少少调味应该更加好味。生蚝都系细只,底下有少少粉丝,有鲜味唔腥。海虾同海鳗味道正常。之后仲叫咗软壳蟹同海虾天妇罗,炸粉唔厚,不过唔系款款都热。软壳蟹就唔热喇!到咗肉类方面,我哋叫哂咁多款牛,其中岩烧一口牛同芥末一口牛都唔错,肉质有咬口,味道都可接受。其他就唔推介了,因为唔系特别好味又阻咗个炉好多位。除咗汽水仲有啤酒任饮。甜品奶冻都唔错,奶味几香唔太甜。
价钱$199加一食2个钟,最初以为唔系好够时间,原来个炉都好快烧熟啲嘢,同埋唔会好易㶶哂。侍应都会主动换牛油纸。虽然主打韩式,刺身都有十款左右,每样都几新鲜同有冰雪住。 好难得韩烧有得任叫海鲜,我哋叫咗帆立贝、生蚝、海虾、仲有海鳗,不过有啲挂住食唔记得咗影相。帆立贝连壳不过比较细只,味道方面好似无点调味,如果有少少调味应该更加好味。生蚝都系细只,底下有少少粉丝,有鲜味唔腥。海虾同海鳗味道正常。
到咗肉类方面,我哋叫哂咁多款牛,其中岩烧一口牛同芥末一口牛都唔错,肉质有咬口,味道都可接受。其他就唔推介了,因为唔系特别好味又阻咗个炉好多位。 除咗汽水仲有啤酒任饮。