餐厅: 富臨漁港
资讯:

餐厅: 富臨漁港
资讯:

2016-11-11 1136 浏览
早排见到呢间富临渔港系唔同既团购平台都做紧推广优惠。妈咪黎紧生日,之前仲谂到头爆,唔知食乜好,我女朋友上网就见到佢地有个4人餐,岩岩好,我地同埋阿哥一行四人就去试试。(上网睇,全港 42 间分店可选,星期一至日适用,兑换都几方便)好喇,讲讲个餐牌先,呢个4人大闸蟹海鲜盛宴(另有6人版)包左太湖大闸蟹(公) ( 4只)、菊花五蛇羹(例牌)、古法蒸龙趸件、金银蒜茸元贝(4只)、鲜蟹粉浸翡翠菜苗、脆皮炸子鸡(半只)、生炒糯米饭,仲有甜品 桂花糕。价钱方面,4个人都只系$438,不过要留意佢条款,每张优惠劵佢会收返$43.8服务费,各位要预每个人150几蚊埋单。首先,第一道𩠌就黎左四只乳鸽(我谂呢个系餐牌上既炸子鸡)其实都皮炸得几脆,肉质方面都唔错,几滑,同埋有少少肥既油甘,我地都用晒手黎食,不过我地都觉得咸左少少,可以唔使点佢比既盐。接住落黎,就系第二度菜,蒜茸元贝都有啲惊喜,因为开头谂住佢会同原图不符(咁平应该比啲细细只挂心谂),但都ok大粒,加上本人比较钟意阵蒜香味(食到口都臭埋都唔理啦哈哈),肉质都几鲜嫩之后黎左一煲蛇羹同其他一般既蛇羹一样,都系菇啊羹啊同啲鸡丝为主,平平地不要求太高
早排见到呢间富临渔港系唔同既团购平台都做紧推广优惠。

首先,第一道𩠌就黎左四只乳鸽(我谂呢个系餐牌上既炸子鸡)

接住落黎,就系第二度菜,蒜茸元贝

之后黎左一煲蛇羹
同其他一般既蛇羹一样,都系菇啊羹啊同啲鸡丝为主,平平地不要求太高吧,当暖下胃

之后上一个豆苗
用蟹粉浸的,一向都喜欢食豆苗,因为够鲜甜,加上蟹粉味个配搭唔错,唯一讲讲既系可以再嫩少少就perfect。

主角到场,太湖大闸蟹
用左好多时间,佢个蟹盖都几多膏,都甘香的,蟹脚同钳都好够肉,拆左好多好多出黎(呢个时候9点零,呢间铺比较少人,冷气冻到我地腾腾震,劝大家都著多件衫黎,因为佢地唔会帮你地校细冷气),建议酒楼可为客人准备一碗用黎洗手既热茶,会贴心少少。

呢个系古法蒸龙趸件
份量都几够,呢啲煲仔上,摆左一轮都仲热,腐竹几入味,龙趸件都都多,而且啖啖肉

尾二一道糯米饭忘了影相
呢个时候已经因为慢慢剥蟹肉,仲有食完蟹膏种饱济感觉,加上冷气冻到一大碟既糯米饭不再吸引,但横掂黎到,都费事浪费,照食,除左冻之外,味道是不错的,而且不太硬身,如果热食的话,算是不俗吧!

饭后甜品系呢个桂花糕
清清地,加埋纪子既味道,将成餐饭既咸味同油既感觉都清洗晒,不错!

总结黎讲,味道系呢个价钱黎讲,都算唔错吧!不过野食一次过黎晒,搞到有几道菜都冻左,而系咁少枱客既情况下,员工都唔系好想帮忙咁,感觉不太好,希望员工都留意留意!
2016-10-30
庆祝纪念
生日
用餐优惠
团购
  • 蒜茸元贝、太湖大闸蟹