2020-02-22 389 浏览
📍#乐拉面📍Rakuraku Ramen #RakurakuRamen .🇭🇰香港太古康山道1号康怡广场北座1楼🇭🇰Shop F10, 1/F, Kornhill Plaza North, 1 Kornhill Road, Tai Koo, HK.人均消费: HKD98.味道: 👅👅卖相: 👀👀👀价格: 💰💰💰环境: 🌹🌹服务: 👨🏻👨🏻👨🏻性价比: ⭐️⭐️回头率: 🔆.突然好想食拉面,见乐拉面评价不错就试试!地方环境气氛可以,但无冷气,食到出晒汗🥵侍应姐姐好好,见我哋壶水得一半立即同我哋换,不过唔系冻水😅.Ⓜ️「樱花虾龙虾汤拉面」 套餐 HKD118见到系龙虾汤的确好难唔点!上枱已经问到好香!先试啖汤的确好浓龙虾味亦都唔咸,几好!面我哋拣咗适中硬度,口感几好味,面都算香口,但食面时面不挂汤,另到味道偏淡,无咗龙虾汤特色!豚肉拣咗瘦肉,无乜味,口感比较粗糙.🤮「石锅龙虾汤海鲜泡菜饭」 套餐 HKD108依得真系得意到唔知点讲!海鲜有的是鱿鱼,虾,元贝,蚬,但全部都无味😅入口前明明闻到香浓龙虾汤味,但入口竟然系无味...最奇怪的是,我都几肯定点嘅系有泡菜,但无咗.Ⓜ️「香煎猪肉饺子」 饺子系跟
📍#乐拉面
环境: 🌹🌹
服务: 👨🏻👨🏻👨🏻
性价比: ⭐️⭐️
回头率: 🔆
侍应姐姐好好,见我哋壶水得一半立即同我哋换,不过唔系冻水😅
Ⓜ️「樱花虾龙虾汤拉面」 套餐 HKD118
樱花虾龙虾汤拉面

樱花虾龙虾汤拉面

🤮「石锅龙虾汤海鲜泡菜饭」 套餐 HKD108
依得真系得意到唔知点讲!海鲜有的是鱿鱼,虾,元贝,蚬,但全部都无味😅入口前明明闻到香浓龙虾汤味,但入口竟然系无味...最奇怪的是,我都几肯定点嘅系有泡菜,但无咗[笑哭]
石锅龙汤汤海鲜拉面

Ⓜ️「香煎猪肉饺子」
饺子系跟餐小食,食落似蒸多过煎,皮薄饀唔多但味道可以
香煎猪肉饺子

Ⓜ️「蟹肉忌廉薯饼」
绝对系我食过最平平无奇既蟹肉忌廉薯饼[笑哭]炸得几脆口,里面creamy可惜无味,亦食唔到蟹肉
蟹肉忌廉薯饼

Ⓜ️「豚骨拉面」 HKD75
豚骨拉面算系最好味,汤底几好味几清香!虽然面都系唔太挂汤,不过连汤食都算几好味!依个拣咗肥肉,比瘦肉香啲口感都好啲
豚骨拉面

⭐️「芝士蛋糕」 +HKD15
套餐加$15有件芝士蛋糕!口感唔算好滑不过几香几好味
芝士蛋糕

价钱唔算好贵,拉面来说绝对讲不上好味,只可以话唔算难食!回头再食就无依个打算😅

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkeats #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodbloger #foodblog #hkfoodblog #hkfood #japanesefood #taikoo #taikoofood #ramen #gyoza #相机食先 #筲太古 #MFJ太古 #日本菜 #拉面
2020-02-22
芝士蛋糕