2022-01-10 1524 浏览
早排朋友同我庆祝生日,特登带我嚟呢间我哋都未试过嘅fine dining。我哋就拣咗六道菜嘅 6 Shades of Flavour ($980 pp)🍽我好钟意食面包所以成日都好期待餐厅嘅面包,但佢呢度啲面包就唔够松软,唔算好有惊喜。Amuse Bouche 系龙虾汁啫喱配带子粒 并炸带子,我略嫌龙虾汁𠮶个作为餐前小食味道偏浓,炸带子系几香口嘅。头盘我就拣咗Le Reve Caviar Secret (+$188),个牛好软腍,烟熏味好浓。但鱼子酱好似有啲少🤣成餐饭最好食嘅系Abalone Custard,鲍鱼粒同芦笋下面系豆腐加火腿,豆腐滑得嚟调味亦刚好,同一道菜式有几种口感几得意。French Quail 佢哋将鹌鹑煮至medium rare,有啲偏咸,黑松露味亦偏淡。Boston Lobster 龙虾好鲜甜,配紫心蕃薯食我都系第一次,几新奇😂Slow Cooked French Dover Sole龙脷柳几滑,份量都算大。甜品Dessert Surprise 系焦糖雪糕配风干腐皮,几有新意嘅配搭,两者都几夹。整体嚟讲,食物唔算有惊喜,枱与枱之间嘅距离都几近,如果呢个价钱有更多更

整体嚟讲,食物唔算有惊喜,枱与枱之间嘅距离都几近,如果呢个价钱有更多更加好嘅选择🤭