2019-03-28 660 浏览
话甘快又到lunch time喇,继续系元朗觅食。lunch time真系分秒必争,皆因附近好多中学,吾行快几步都冇晒选择。今曰我地打算食西餐,点知完本plan好去果间西餐已经full左。所以今日就试第二间西餐。lunch time 依间店吾算多人,full 5成左右。餐厅有分indoor 同 outdoor,天气热的关系,我地当然系坐indoor 啦。lunch set 既种类都几多,有扒餐、意粉、pizza 同Risotto. 价钱都系$58-$67不等,视乎你叫咩。lunch set 有餐汤同长条脆面包,可点酱或汤。1.  虾贝壳面有一只大虾同数只鲜虾, 用料足够。贝壳面用意大利青酱煮成,反面食到橄榄油味,食到最后就觉得太油。而且份量不够。2. 杂菜薄饼杂菜其实就系pizza上面果堆沙律菜。个薄饼系浓浓既芝士薄饼,仲可以做到拉丝既效果,不过就系dry左D。3. 烤鸡肉配意粉鸡肉同意粉量十足,对比岩岩既虾贝壳面,依个份量才是正常。烤鸡的肉质好嫩而且滑。意粉配蕃茄蓉,好开胃。整体依个意粉做得最出色。

所以今日就试第二间西餐。

lunch time 依间店吾算多人,full 5成左右。

价钱都系$58-$67不等,视乎你叫咩。

lunch set 有餐汤同长条脆面包,可点酱或汤。
1.  虾贝壳面
有一只大虾同数只鲜虾, 用料足够。
而且份量不够。

2. 杂菜薄饼
杂菜其实就系pizza上面果堆沙律菜。

3. 烤鸡肉配意粉
鸡肉同意粉量十足,对比岩岩既虾贝壳面,依个份量才是正常。
烤鸡的肉质好嫩而且滑。意粉配蕃茄蓉,好开胃。
整体依个意粉做得最出色。