2023-07-06
《活一鲜 (西环)》活一鲜系其中一间觉得质素同性价比好高嘅日本菜,平时都系weekend或者夜晚食,weekday lunch食唔洗加一咁仲有咩理由唔食先!😋🍣海胆鱼生饭打开本好熟悉嘅menu毫不犹豫咁揭去鱼生饭果板,喂海胆鱼生饭唔洗加一82蚊落楼😂唔谂直接举手叫!午餐先上一个前菜沙律同面豉汤短暂缓解左饿意先!食完前菜就啱啱好上鱼生饭🤤海胆一啲腥味都无,亦都系我钟意食果种入口即化嘅口感,另外仲有吞拿鱼蓉,呢两样送醋饭食都系一流!其他嘅海鲜都够冰凉同埋食得出似质厚实够新鲜,鱼生、醋饭、配菜腌萝卜、酸姜都好好食👍🏻午市都算多人,要一至两张枱排队,不过餐厅见等候人唔多同埋出面真系好热,就比我入铺头等🫶🏻食物质素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5用餐体验 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5性价比 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5真心值全5星👍🏻如果你都想试下出色嘅日式刺身丼饭,记得bookmark定呢间餐厅,约埋三五知己一齐嚟试下👨👨👧👦 地址: 西环石塘咀皇后大道西503号地下#Katsuisen #japanesefood #sashimi #sashimidon #asianfood #hkfoodie #hkfoodblogger #
🍣海胆鱼生饭
食物质素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
用餐体验 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
性价比 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
真心值全5星👍🏻
地址: 西环石塘咀皇后大道西503号地下
#Katsuisen #japanesefood #sashimi #sashimidon #asianfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram