2011-05-02
呢间o野响东港城开咗之后, 每个星期六日都大排长龙, 抢咗隔离d 日本料理好多生意不过由于成日要排队, 所以都好少试呢日老豆妈子去咗旅行, 老姐入来找我食晚饭, 佢请, 梗要试d 好少食o既又难得佢唔驶等位, 于是即刻拍板well, 佢d 寿司都好多"特色"款色, 不过味道就真系见仁见智老姐话三文六宝好食, 于是叫了一客除普通三文鱼寿司, 仲有加咗不同toppings 的, 有蕃茄丝, 亦有疑似辣椒丝 (老姐话少辣)更有三款火灸, 其中一款系咖哩 (虽然老姐话唔辣的)不过对本人完全唔钟意辣o野o既人来讲, 呢个绝对唔系我杯茶另外亦叫了一个, 个名好特别, 叫饺子卷物味道ok, 尤其喜欢个沙律酱, 好得不过太heavy, 共4件, 但我得两个人食, 一人食两件感觉"太漏"结果由我老姐清了三件反而牛油元贝几好食, 有沙律酱作配衬 (唔系间间日本料理都会俾埋, 有d 要问先有)虽然唔系铁板上, 都仲好热, 呢个要赞不过如果要排一粒钟队先食就好似有d 唔值, 今次唔驶排队可试几好, 平日夜晚不仿一试OPENRICE - 我唔知要修改D 乜㖞, 我第一次写食评, 如果你登O既自己铲咗呢句啦吓~!
不过由于成日要排队, 所以都好少试
呢日老豆妈子去咗旅行, 老姐入来找我食晚饭,
佢请, 梗要试d 好少食o既
又难得佢唔驶等位, 于是即刻拍板
老姐话三文六宝好食, 于是叫了一客
更有三款火灸, 其中一款系咖哩 (虽然老姐话唔辣的)
不过对本人完全唔钟意辣o野o既人来讲, 呢个绝对唔系我杯茶
另外亦叫了一个, 个名好特别, 叫饺子卷物
味道ok, 尤其喜欢个沙律酱, 好得
结果由我老姐清了三件
虽然唔系铁板上, 都仲好热, 呢个要赞