2018-06-05
呢日约咗朋友食饭,上网见到fifty fifty 评论好似唔错,地点系长沙湾,系正中心点,就约咗朋友嚟食啦~我哋约咗七点钟,餐厅入边坐左一半人,靓靓地气氛都唔错,装修方面仲几vintage 添👍餐单方面呢就唔系话超级多选择,不过价钱适中😽我哋两个人就嗌咗两个set,首先就嚟咗个餐汤先啦,个汤唔会太稀,仲几creamy 添😍跟住就梗系主菜啦,头先嚟咗个芝士菠菜意大利云吞,唔到份量都几多,云吞加埋芝士唔会话好漏,同个汁都好夹👍跟住系烧羊架配薄荷烧汁,因为朋友钟意食生啲嘅所以我哋今次嗌咗medium,即使系medium都唔会好大阵苏味👍而且分量一样都几大,两个人都未食晒主菜就开始饱啦🤪最后餐饮方面都几有惊喜👍我嗌左个热嘅玫瑰咖啡,本身对玫瑰都冇乜期望,因为出面好多餐厅玫瑰只系一个噱头,但估唔到嚟嘅时候杯咖啡真系有玫瑰味,非常之意想唔到,玫瑰加咖啡味都可以咁夹!而朋友就嗌咗个茉莉水果茶~总括嚟讲,餐厅静静地,人唔多,上餐速度都唔需要等太耐,同朋友放工嚟食饭放松下就啱晒啦!
餐单方面呢就唔系话超级多选择,不过价钱适中😽
最后餐饮方面都几有惊喜👍
而朋友就嗌咗个茉莉水果茶~