2024-03-09
今日同2个旧同事食晚饭,选了铜锣湾的牛大人食放题火锅。预约左7点半,一去到就即刻有位,其实walk in都ok,因为都唔多人,全场都有一半吉位。可能少人,环境都干净企理。我地要左麻辣及牛骨汤底,另外即刻叫左澳洲和牛,虾,虾胶,蚬,鱼。。。d澳洲和牛味道ok唔un,虾都新鲜唔霉,肉质坚实,虾胶都唔错,真系手打。其它咩就不过不失。最后叫左个汤丸,花生味,黑芝麻2款我都觉得好好食,可能之前太油又重口味,食番d甜甜地嘅野觉得特别好味。最后就系佢d樽装茶,白桃乌龙白桃味都ok,清清d唔错。洛神花茶就觉得无咩味一般般。手机叫嘅酸梅汁同乌梅汁都值得一试酸酸地,几开胃。最后价钱3个埋单HK$1005,人均每人HK$335,限时2个钟就觉得有d贵,因唔食得好多,出面散叫可能可食到便好质素同可慢慢食
湾的牛大人食放题火锅。
最后价钱3个埋单HK$1005,人均每人HK$335