2023-06-30
平日晚市第一次黎食泰菜,餐厅邻近油麻地站A2出口,直行1-2分钟就到。两人共嗌咗三款菜式同两杯饮品:1. 泰式凉拌火辣鱼皮 ($78) 平时凉拌鱼皮系旧式粥档食得多,又未试过系泰国餐厅食过。爽弹嘅鱼皮加上泰式沙律,啱晒而家夏天食!唔食得辣嘅朋友要注意因为都几辣下🙈2. 生菜9包 ($88) 猪肉碎上面加咗秋葵干,捞埋肉碎嘅口感特别得黎又惹味,系出面餐厅未试过嘅味道,估唔到秋葵同泰式肉碎咁夹,推介大家黎试!大推!3. 蟹肉炒饭 ($108) 炒饭有炸蟹钳、蟹肉同蟹籽4. 芒芒雪沙 ($48) 落单时有得选择甜度5. 椰青 ($48)食饭时出现咗小插曲,饮品有漏单嘅情况,同侍应讲争杯芒果冰沙,然后侍应话我地无落到单,我哋double check有落到单同show俾侍应睇,最后侍应话听到我讲芒果糯米饭然后就走开咗,当刻感到有d莫名其妙同有怪责嘅意味,如果加返句「唔好意思」,语气客气点客人会感到舒服啲,毕竟漏单不是我们的错和提点餐厅不是我们的责任,因此服务方面有待改善。除咗依点之外,餐厅其他方面都好好,菜式美味同有创意,餐厅环境都好光鲜同整洁,价钱同出面泰式餐厅差唔多唔会特别贵,将来有机会会再
1. 泰式凉拌火辣鱼皮 ($78)
2. 生菜9包 ($88)
3. 蟹肉炒饭 ($108)
炒饭有炸蟹钳、蟹肉同蟹籽
4. 芒芒雪沙 ($48)
落单时有得选择甜度
5. 椰青 ($48)
除咗依点之外,餐厅其他方面都好好,菜式美味同有创意,餐厅环境都好光鲜同整洁,价钱同出面泰式餐厅差唔多唔会特别贵,将来有机会会再来光顾